Pilefeldtsgatan 62, 302 50 Halmstad

Ring idag: 035 – 12 14 45

}

Mån-Fre: 7-16, därefter jour

Grön-fri

Vi är auktoriserade grön-fri entreprenörer och hjälper dig att behålla din fastighets vårdade look. Japes Grön-fri är även biologisk nedbrytbar.

 

Boka nu

Hur fungerar grön-fri?

Grön-fri är en unik produkt, framtagen av JAPE för borttagning av alger, mossa och annan beläggning på hustak och fasader. Mossa och alger kan göra permanent skada om det inte hanteras inom 10-15 år, då de exempelvis kan äta sig in i trä. 

Biologiskt nedbrytbart

Grön-Fri är biologiskt nedbrytbart och påverkar inga
byggnadsmaterial negativt.

Verkan

Grön-fri är långtidsverkande, så vänta dig att du ser det första resultatet först efter ca. 1 år.

Kostnadseffektivt

Grön-fri är en kostnadseffektiv lösning där alternativet är att byta taket men då till en betydligt större kostnad. Nybehandling krävs vart 5-7 år.

Processen

Vid behandling med Grön-Fri dör påväxten omgående. På väderutsatta ytor såsom tak spolar regnet med tiden bort resterna utan att ytan behöver bearbetas i efterhand. Alger är normalt borta inom ett år och lav efter ca två år. På fasader krävs det i flesta fall att ytan tvättas. Låt Grön-Fri verka i minst ett dygn om ytorna ska tvättas. Grön-Fri har en förebyggande effekt eftersom näringsämnen på ytan neutraliseras. Etablering av ny påväxt kan ske först när nya näringsämnen har fastnat på ytan. På t.ex. tak tar det generellt upp till 4 år innan ny påväxt syns igen, på utsatta skuggiga ytor kan det komma tillbaka tidigare. Grön-Fri är biologiskt nedbrytbart och påverkar inga byggnadsmaterial negativt.

Kan man förebygga alger & mossa?

En enkel sak att tänka på för dig som har upplevt problem, är att undvika att måla under tidig vår (pollensäsong) och när luftfuktigheten är hög, då algsporer lättare lägger grunden till alger.

Vad ingår i vår grön-fri behandling?

Vi applicerar grön-fri med lågtrycksspruta över hela takytan. Det måste vara torrt dagarna före behandling, och efter behandling inväntas med glädje regn. När vi behandlar tak tar vi alltid bort stora samlingar mossa i förväg, och täcker närliggande växtlighet som kan utsättas för grön-fri, för att undvika skador.

035 - 12 14 45

Kontakta oss och kom igång direkt